jongens dames sneakers Nike meisjes Vluchtclub baby's heren voor XzxaTz
Trainers 247 Balance New Black Negro wTqfFxg0B Wintersport Sleeën voor gevorderden…
97 Sportschoenen Air 921826 101 Max Nike Witgrijs HgRq88x
Geschreven door grijs New Trainers grijs 420 Balance marineJody van der Bom 7 januari 2019

Sleeën is leuk voor groot en voor klein! In Nederland als er een klein beetje sneeuw ligt kan je het al doen. En zie je dan ook altijd kinderen uren spelen met een slee, ze willen steeds harder naar beneden van de kleine heuvels af. In Oostenrijk en andere wintersport landen zie je het ook veel. Na het wintersporten spelen de kinderen met een slee bij de après-ski of het huisje. Maar ook voor volwassenen en groepen zijn er vaak mogelijkheden in gebieden. Dan hebben we het eigenlijk altijd over roddelen! Maar er is zijn ook verschillende sporten gemaakt die te vergelijken zijn met sleeën, bijvoorbeeld bobsleeën en deze sport lichten we verder toe in dit artikel!New grijs marine Balance Trainers 420 grijs

Bobsleeën

De bobslee sporters gaan in hun bobslee een parcours van ijs af. Dat parcours ligt vol met allerlei bochten en rechte stukken waar ze overheen vliegen. Door zo goed mogelijk te sturen en de snelste route te kiezen kan je de snelste tijd neerzetten. De slee is stuurbaar en je zit in een soort van gestroomlijnde kuip met ijzers eronder. Het woord bob komt uit het engels en betekend op en neer bewegen. Dit is namelijk wat de sporters op rechte stukken vaak deden om op die manier meer snelheid te maken. Er zijn 2 mogelijkheden voor het aantal personen per bob, je hebt wedstrijden met 2 persoons bobs en met 4 persoons bobs. Door de beperkingen in gewicht dat je mee mag nemen en wat de bob mag wegen zorgen ervoor dat niet bijvoorbeeld de zwaarste bob door de massa wint. Nee het gaat echt om de start en het bochten werk van de mensen die de bob besturen.

Geschiedenis

Sleeën werd al veel langer gedaan, maar bobsleeën is ooit begonnen in Zwitserland. Hier is ook ooit eind 1800 de eerste vereniging opgericht. De eerste wedstrijden gingen nog over natuurlijke ijs parcours. Dat is natuurlijk niet meer te vergelijken met de aangelegde banen van tegenwoordig. Ook waren de eerste bobs van hout, maar dit werd al snel aangepast naar metaal. In het begin was het meer een speeltje van de rijken dan dat het echt een sport was. Er werd nauwelijks getraind en de rijken gingen gewoon een paar keer naar beneden als passagier of stuurman. Pas vanaf 1923 werd het een echte sport met een federatie, en de jaren daarna een onderdeel op de olympische spelen.

Dat onderdeel op de olympische spelen is het nog steeds, zelfs wij als Nederlanders doen af en toe mee met deze mooie wintersport. Op dit moment is het een moeilijke periode voor het bobsleeën hier maar wie weet komt hier de komende jaren door talenten en geldschieters wel weer verandering in!

Dusted 200 Air Sportschoenen Dames Max Nike 95 307960 Clayzwartsail xwgH0W6q

Jody is in het dagelijks leven werkzaam als salesmanager en organiseert daarnaast trainingen/reizen/kampen voor wintersporters en is eigenaar van Snowkick. Zijn grootste passie is ''winter''sport/ ondernemen en alles wat daarmee te maken heeft. Voor intowintersport.nl schrijft Jody blogs over onder andere materiaal en tips/tricks. Mooiste ervaring met de sneeuw? Een first track zetten in verse poeder!

Volgend bericht
De sneeuwkanonnen
420 grijs Trainers Balance grijs New marine
Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, maken wij gebruik van verschillende cookies en vergelijkbare technieken. Meer weten? Lees dan onze Privacy Policy. Okey
marine Balance Trainers grijs New 420 grijs